viernes, 20 de noviembre de 2009

Quimica - chemistry: Plastic Packaging Institute presents with flavors that are satisfying consumer

Plastic containers capable of increasing the shelf life of foods or flavors incorporate transmit consumer satiety, or with bar codes to instruct the kitchen equipment, will be presented at the First Seminar of the Technological Institute of Plastics (AIMPLAS ).

New technologies applied to these packages aim to simplify the consumer's work in the kitchen and increase your safety, according to organizers of the seminar to be held in Paterna (Valencia) on 3 and 4 of next November.

The seminar, led to processors and packagers of plastic raw material, technical managers responsible for quality, production, R & D, design and business, is to "establish a meeting point between science and technology enterprises, research staff and technology centers.

According to a press AIMPLAS, to date there have been no forum for those features of national character so it can "become a reference meeting for discussion and sharing of the latest scientific developments.

Among these developments, highlights the note, are able to deliver containers smart messages, thanks to a bar code that transmits a variety of kitchen appliances for information on any dish, referring to the date of expiry, data storage, as well contain information relevant to safety and allergies, among other options.

May also be aware of the interaction with active packaging with consumer feelings, as is the addition of aromas that lead the user a feeling of fullness, in order to control uncontrolled consumption of food by consumers with weight problems. Envases de plástico capaces de aumentar la vida útil de los alimentos o incorporar aromas que transmitan sensación de saciedad al consumidor, o con códigos de barras para dar instrucciones a los aparatos de cocina, se presentarán en el I Seminario del Instituto Tecnológico del Plástico (AIMPLAS).

Las nuevas tecnologías que se aplican a esos envases pretenden simplificar el trabajo del consumidor en la cocina y aumentar su seguridad, según los organizadores del seminario, que se celebrará en Paterna (Valencia) los días 3 y 4 del próximo mes de noviembre.

En el seminario, dirigido a las empresas transformadoras del plástico y envasadores de materia prima, directores técnicos, responsables de calidad, producción, I+D, diseño y negocio, se pretende "establecer un punto de encuentro científico-tecnológico entre empresas, personal investigador y centros tecnológicos".

Según un comunicado de AIMPLAS, hasta la fecha no se ha celebrado ningún foro de esas características de carácter nacional por lo que puede "convertirse en un encuentro de referencia para la discusión y puesta en común de los últimos avances científicos".

Entre esos avances, destaca la nota, están los envases capaces de emitir mensajes inteligentes, gracias a un código de barras que transmite a diversos electrodomésticos de la cocina información relativa para realizar cualquier plato, referencia a la fecha de caducidad, datos de conservación, además de contener información de seguridad y de interés para alérgicos, entre otras opciones.

También se podrán conocer los envases activos con interacción con las sensaciones del consumidor, como es la incorporación de aromas que provoquen en el usuario sensación de saciedad, con el fin de controlar consumos incontrolados de comida por parte de consumidores con problemas de peso.

No hay comentarios: