jueves, 30 de abril de 2009

Fem svenskar testas för svin influensa

Ordbok verktyg Dubbelklicka på ett ord för att få en översättning

Minst fem människor i Sverige håller på att undersökas för eventuell exponering för svin influensa, enligt en tjänsteman vid institutet Smittskyddsinstitutet (Smittskyddsinstitutet).

* Sverige frågor svin influensa resa varning (29 april 09)
* Svenska människa dör av sällsynta papegoja feber (15 april 09)
* Sverige bekymrad över "värdelös" influensa vaccin lager (3 mars 09)

Några av dem som testats har nyligen rest till Mexiko, byråns Mia Brytting sa till TT nyhetsbyrå.

Samtidigt avgörande testresultat kommer inte att vara känd för flera dagar, är det möjligt att preliminära resultat kommer att finnas sen man som kan tyda på huruvida svin influensavirus har gjort sin väg till Sverige.

Enligt Brytting, oro i Sverige om sjukdomen ökar.

"Många ringer och det en hel del frågor, säger hon.

Hon betonade dock att svin influensavirus är mindre farliga än de mycket fruktade fågelinfluensan H5N1.

Sverige har butiker av influensa vaccin tillräckligt för att behandla 20 procent av befolkningen, Anita Lundin, en utredare med smittsam sjukdom departementet National Board Socialstyrelsen (Socialstyrelsen), till TT.

De lager som bildades 2007, består främst av Tamiflu och Relenza.

"Dessutom finns det läkemedel för att behandla en ytterligare fem procent av befolkningen, säger Lundin.

"Det är för att användas som en profylaktisk i syfte att hålla viktiga samhälleliga funktioner fungerar under en influensapandemi."

Även om hon inte skulle avslöja exakt var Sverige är influensaliknande lager hålls Lundin nämnda myndigheterna har fullgjort distribution övningar.

"Det händer att arbeta, att det är jag övertygad om, säger hon.

Utöver de fem personer som testats i Sverige, ytterligare fem personer i Danmark är också genomgå undersökningar för eventuella svin influensa efter besök i Mexiko och södra USA.

Tre kvinnor och en man som kom tillbaka från en resa till Mexiko och USA förra veckan var under observation på sjukhus i Hvidovre, väster om Köpenhamn, den ledande läkare på sjukhuset berättade TV2 News.

En femte person var på sjukhus i den norra staden Aalborg med influensaliknande symptom efter ett besök i södra USA, nära den mexikanska gränsen.

Men danska myndigheter uteslutas svin influensa i fråga om två människor på sjukhus under helgen.

En internationell varning om sjukdomen har lät efter mexikanska myndigheterna sade den troliga dödssiffran från utbrottet hade stigit till 103.

No hay comentarios: