jueves, 30 de abril de 2009

România e vice-premier, Dan Nica apeluri de urgenţă cu privire la reuniunea porcine gripă pericol

Situaţii de urgenţă, în România de azi a discutat problema a virusului gripei porcine şi analizat metode pentru a preveni o de la intrarea în ţară, în conformitate cu o versiune de Ministerul de Interne (MAI).
Foto (1)
România e vice-premier, Dan Nica apeluri de urgenţă cu privire la reuniunea porcine gripă pericol Vezi Galerie Articol

Ion Bazac Ministrul Sănătăţii a anunţat că persoanele suspectate de contaminare porcine de gripă va fi spitalizat la spital boli infectioase Matei Bals şi metodele adecvate de carantină, vor fi luate. O campanie de prevenire a informa populaţia cu privire la acest subiect va fi iniţiată de azi.

De Ministerul Sănătăţii va publica o pagina web informativ cu privire la porcine gripă, in general de informatii, cele mai frecvente întrebări, măsuri şi recomandări de la specialişti în domeniu.

Ministerul îndeamnă populaţia să-şi intensifice de igienă personală şi de a evita auto-medicaţie şi deplasare în zonele afectate.

În conformitate cu Ministerul Sănătăţii, de gripă umană, cu o tulpina porcină nu este transmis prin consumul de carne de porc în cazul în care este pregătit la căldură. Simptomele sunt similare cu cele ale unei normale de gripă.

În conformitate cu Ministerul Sănătăţii, de gripă umană, cu o tulpina porcină nu este transmis prin consumul de carne de porc în cazul în care este pregătit la căldură. Simptomele sunt similare cu cele ale unei normale de gripă.

România s-ar putea confrunta cu probleme cauzate de porcine gripei incepand aceasta toamna, a declarat pentru NewsIn, directorul de la Matei Bals Institutul de Boli Infectioase Matei Bals, Adrian Streinu, care a adăugat că o campanie de vaccinare a populaţiei va începe pe 1 octombrie, o dată mai mult informaţii cu privire la tipul de tulpina de virus este primit.

Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Authority (ANSVSA) înfiinţat un comitet de ieri pentru a monitoriza evoluţia de porcine gripă. Comisia va analiza datelor primite, o dată şi va lua măsurile adecvate, în funcţie de situaţie.

ANSVSA preşedintele Marian Zlotea a declarat ieri pentru NewsIn că România nu a primit încă nici un semnal de avertizare din partea Uniunii Europene (UE) cu privire la porcine gripă deja a susţinut că victimele sale în Mexic şi Statele Unite.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat cu privire la 25 aprilie cu privire la potenţialul de pandemie de gripă porcine nou virus de tip A/N1H1, care se transmite de la om la om şi răspândirea în Mexic şi Statele Unite.

No hay comentarios: