sábado, 2 de mayo de 2009

Den nye influenza i en verden uden grænser: de sidste 50 vigtig global epidemi

* Den influenza A-H1N1, eller svin influenza, er fyldt med blot et par dage overskrifter over hele verden og har rørt off en global alarm.
* Epidemien er stadig fuld af ukendte, men bevæger sig hurtigt.
* Den virus, dens udbredelse, dens virkninger, hvad der bliver gjort, hvad der ikke er kendt, kan den rolle, som fødevareindustrien, andre store epidemier ...
* MAP: Hvor er lokaliseret influenza sager.

Svin influenza

Er du bor i nærheden af virkningen af svin influenza? Har du bekræftet i butikker, restauranter og lufthavne, hvordan ekstreme sikkerhedsforanstaltninger? Har du en kommentar eller et nyt billede, du ønsker at gøre? Hvis ja, kan du dele det med andre læsere.

På bare en uge har verden holder op med at tale om den økonomiske krise og, berettiget eller ej alarm, har hans øjne på et af sine ældste og mest genstridige fjender: den influenza.

Denne gang den nye virus kommer fra Mexico, har vist, at det kan være dødelig, og er fordelt på fuld hastighed. Antallet af sager stiger hver dag, og WHO er en overhængende fare for en pandemi, men eksperter insistere på, at nu, tingene ikke behøver at være særlig alvorlig. Ikke mere, i hvert fald, at andre sygdomme, som vi bor.

Oprindeligt kaldet svin influenza, influenza A-H1N1 nu, er stadig, i hvert fald alt for mange ubekendte.

Halvtreds fingerpeg om sygdommen, dens udbredelse, dens virkninger, hvad der bliver gjort for at bekæmpe det, den rolle, som de animalske fødevareindustri, alle du ikke kender endnu, og andre store epidemier i historien.



NYE FLU

1. Hvad hedder du?

Oprindeligt kendt som "svin influenza", og det er fortsat det mest udbredte navn. Verdenssundhedsorganisationen (WHO), dog har ændret navn til "influenza A-H1N1, fordi virus er i færd med at blive en human influenza-virus," og fordi "vi modtog rapporter om, at nogle steder svinene blev at blive slagtet, og det er ikke rigtigt. Dyr er ikke at skyde skylden for hvad der sker. "

Det er også byttet navne på amerikanske influenza eller influenza mexicansk, "at henvise til det område, hvor epidemien er opstået, men blev kasseret for at undgå at skabe stigmatisering."

Den Internationale Organisation for Animal Health (OIE) har anmodet om at blive kaldt influenza "influenza i Nordamerika," og Europa-Kommissionen har anbefalet, at kalde det "nye influenza."

2. Hvad er det?

Influenza A-H1N1 er en variant af influenza kendt som A Influenzavirus A enfermerdad respirationsudstyr viral i naturen, i sin oprindelse, påvirker svin, med en varighed på mellem 7 og 10 dage.

3. Hvordan er virus?

Den Influenzavirus A er en virus af familien Orthomyxoviridae. Bare én dyreart, influenza A, der forårsager influenza hos fugle og pattedyr.

Den virus, der forårsager den aktuelle epidemi synes at være en hybrid-virus med komponenter svin mennesker. Svin og menneskelige elementer gør det let transmissible, aviær komponent højpatogen.

4. HVOR MANGE virustyper 'influenza' der?

De mest almindelige subtype er H1NH1, men der findes andre: H1N2, H3N1, H3N2 ...

5. Hvorfor er det så svært genvej?

Fordi, ligesom alle influenzavira, konstant forandring, og også for sin hybrid karakter.

6. Hvordan er mord?

Selv om sygdommen er meget smitsom blandt svin, især i efteråret og vinteren dødelighed er normalt lav (mindre end 4%).

Som for mennesker, i den første uge af epidemien havde været en halv snes bekræftede dødsfald fra 400 sager. Fugleinfluenza, 2003, for eksempel påvirkes 421 mennesker, hvoraf halvdel er døde.

Dør hvert år i Spanien mellem 2000 og 3000 personer på grund af fælles influenza.

7. Hvorfor er det mindre dødbringende virus af fugleinfluenza?

En mulig forklaring er, at i modsætning til fugle, svin udveksling virus med mennesker på regelmæssig basis, så i princippet har en større kapacitet til at reagere. Det bidrager også til, at den aktuelle virus har et menneskeligt element.

8. Hvordan virker det påvirker mennesker?

Efter samtidig inficeret med forskellige former for influenza (svin, menneskelige og aviær) siden 1998 er kendt for at generere nye virus af svin (med nye genetiske materiale) i stand til at inficere mennesker.

Historisk set sporadiske infektioner var blevet afsløret i folk, der arbejder med svin (17 i Europa siden 1958) og indtil videre kun været et par tilfælde af overførsel mellem mennesker. Den mest berømte sag i New Jersey (USA) i 1988.

9. Hvordan er det indberettes?

Fra svin til mennesker ved direkte kontakt med levende dyr. Nogle mennesker, ligesom den fælles influenza: hoste, sneezes, og i nogle tilfælde, at røre næsen eller munden efter at have rørt noget inficeret med virus.

10. KAN DU en person Comiendo SVINEKØD?

Nej Virus kan ikke tåle de høje temperaturer, hvor mad er kogt. Ifølge WHO, når madlavning svinekød til en indre temperatur på omkring 71 ° C, fjerner ikke blot svin influenzavirussen, men andre bakterier og vira.

11. HENSTILLER HVAD SKAL UNDGÅS?

Ikke at nærme sig mennesker med respiratoriske infektioner, undgå hilsener, som indebærer fysisk kontakt, ikke at dele mad, kopper eller knive, til at opretholde en ordentlig hygiejne, ventileres lukkede rum og lade solen.

Selv om der på nuværende tidspunkt har WHO ikke anbefales at begrænse rejse til de ramte områder, mange lande (herunder Spanien) har rådgivet deres borgere om ikke at rejse til Mexico, undtagen i tilfælde af ulykker.

12. Hvornår skal jeg gå til lægen?

Symptomerne af influenza hos mennesker, der svarer til fælles influenza-høj feber, hoste, hovedpine, ømme muskler og led, irritation af øjne og næse decharge, foruden opkastning og diarré, selv om foreningen med lungebetændelse kan forårsage død, hvis ikke behandles tidligt og tilstrækkeligt.

Hvis du mener disse symptomer bør gå straks til læge, undgå pludselige temperaturændringer, husly og vask dine hænder ofte med sæbe og vand.

13. Hvordan er det diagnosticeret?

Inkubationstiden er anslået til 10 dage, og dens diagnose bør indsamle en prøve af åndedrætsorganerne blandt de første 4 til 5 dage efter infektion. Indtil vi opnået det DNA-sekvens af virus vides ikke, om en person med influenza, er, at nye og usædvanligt pres.

14. Hvordan kan det behandles?

At forebygge og behandle sygdommen er fire antivirale lægemidler: amantadine, rimantadine, oseltamivir og zanamivir, selv om kun to af dem (oseltamivir og zanamivir) synes at have haft succes med denne nye virusstamme.

WHO har oplagret 5 millioner doser af Tamiflu (oseltamivir), stoffet anvendes mod fugleinfluenza, og det er også følsomme over for svin influenza.

15. Findes der en vaccine?

Der findes vacciner, der gives til svin, men der er ingen vaccine til at beskytte mennesker mod denne sygdom. WHO har allerede sagt, at sæsonbestemt influenza vaccine er ikke effektivt.

Men det samme organisation har bestilt udviklingen af nye vacciner, der er i stand til at forhindre infektion med influenza AH1N1.

16. Hvor lang tid går fabrik?

I omkring to uger vil sende materialet til viral vaccine-producerende virksomheder, der hvert år producerer omkring 400 millioner doser af sæsonbestemt influenza. Seasonal vacciner, der fremstilles i dag har en proces omkring fire måneder. Men denne gang vil det blive endnu større i tilfælde af vaccinevirus AH1N1 fordi vi har at tilføje, hvad det tager at udvikle de WHO-reaktivt mellem fire og seks uger.

Epidemien

17. Hvornår og hvor du skal begynde?

I midten af marts blev første gang opdaget i Mexico DF en pludselig stigning i sager, der ligner sæsonbestemt influenza og lungebetændelse. Den 13. april en kvinde døde i den mexicanske stat Oaxaca af en lungebetændelse, og senere bekræftet, at han var smittet med influenza AH1N1. Den 17. april to sager blevet bekræftet i to børn i Californien.

Den 23 april WHO advarede om et udbrud af svinepest influenza i Mexico og mexicanske myndigheder siger, at de har en influenza-udbrud i det land, som påvirker primært den føderale distrikt. Suspension af klasser på alle skoler og universiteter i hovedstaden.

Den 24. april Mexico rapporteret 20 mulige dødsfald (en uge efter den bekræftede dødstal var 10) på grund af virus og tusind patienter indlagt med formodede tilfælde (300 bekræftet en uge senere). Lukning museer, biblioteker og teatre i Mexico City og omegn. Det udvider brugen af masker i befolkningen.

18. WHO'S EDGAR?

Edgar Enrique Hernandez er et barn på fem år, at medierne er blevet kaldt "patient nul" af epidemien. Han bor i den mexicanske by kaldet La Gloria, et sted, at de mexicanske myndigheder studerer som en mulig epicenter af epidemien, hvorefter 60% af landets indbyggere er blevet berørt af åndedrætsbesvær. Gloria Desuden er der en gård, hvor svin er rejst omkring en million svin om året. Edgar ill den 2. april, og du er helbredt.

19. Hvor mange sager er der?

Antallet af bekræftede tilfælde af mennesker smittet med virus vokser dag for dag, med nye infektioner i hele verden. Denne fredag den 1. maj og WHO rapporteret om i alt 311 i 11 lande, Mexico havde bekræftet 9 dødsfald og USA, en (en baby). Kun en dag senere, den lørdag, tilfælde udgjorde mere end 600 i 14 lande ...

20. Hvilket land er berørt, og HVORDAN?

Bortset fra Mexico, med 156 tilfælde og 9 døde, og USA (109 tilfælde en død), på fredag, maj 1 havde bekræftet tilfælde (ingen dødsfald) følgende lande: Canada (34), Spanien (13), England United ( 8), Tyskland (3), New Zealand (3), Frankrig (2), Israel (2), Schweiz (1), Holland (1) og Østrig (1).

Men fredag aften begyndte at nå de første tilfælde af Asien og det tal steget med 15 berørte lande og på lørdag formiddag. Desuden, som var den første person til person-smitte i Spanien, Canada, Tyskland og Det Forenede Kongerige (indtil da de mennesker, der blev smittet var rejst til Mexico).

21. SÅDAN Spanien har berørt?

Det er det store antal turister besøger Mexico, den fjerde er hårdest ramt landet, efter Mexico, USA og Canada (de tre nordamerikanske lande). Dette kan 1 Sundhed talte om 13 bekræftede tilfælde og 116 mistænkte. Udbruddene blev bekræftet i Catalonien (6), Castilla-La Mancha (2), Madrid (2), Murcia og Baskerlandet (1).

22. Hvilket niveau af ALERT USA?

Den 29 april WHO rejste alarm for H1N1 influenza til niveau 5 på en skala fra 6.

23. HVAD ER INDHOLDET AF-alarm?

På niveau 1, den eneste virus cirkulerer blandt dyr, uden at inficere mennesker i de 2 er gået til et menneske, men de er få og isolerede tilfælde, 3, findes i mindre udbrud blandt mennesker og smittede dyr ved 4 influenza-infektioner blandt mennesker begynder at være fælles i et givet område, er der 5 i smitte blandt mennesker i mindst to lande, der afspilles i 6 udbrud i to forskellige områder af verden, og der er fare for en pandemi.

24. HVAD ER formodes at være på niveau 5?

Ifølge WHO niveau 5 betyder, at de tiltag fra regeringer bør gå fra forberedelsen af en global reaktion for at forsøge at mindske den indvirkning på samfundet.

Mens de fleste lande ikke er berørt i denne fase, erklæringen om Fase 5 er et tegn på, at der er lidt tid til at organisere, kommunikere og gennemføre afbødningsforanstaltninger planlagt.

25. Hvad er forskellen mellem en pandemi og en epidemi?

Vi taler om en epidemi, når sager, der er konstateret med lignende symptomer, hvis antallet er langt højere end den normale frekvens, som har tendens til at påvirke et stort antal personer i en bestemt region. Beløbet skal overstige det sædvanlige antal sager forventes, og sager er normalt at henvise til et enkelt land eller region. Kolera eller denguefeber, er nogle eksempler på nuværende epidemier.

I en pandemisk sygdom, ud til at overvinde det forventede antal sager, der strækker sig over flere lande og kontinenter, og fortsætter over tid. Den byldepest eller kopper, for eksempel var pandemier. AIDS kan også ses som sådan.

26. ER DER RISIKO FOR Pandemisk?

Ifølge WHO, ja. Dets generaldirektør, Margaret Chan, sagde, at "alle mennesker er under truslen om en forestående pandemi."

27. Hvorfor har spredt sig så hurtigt?

Fordi den nuværende transportmidler og global ekspansion har været muligt. Millioner af mennesker rejser verden i transoceanic fly inden for timer. Mexico er også et af de vigtigste turistmål i verden.

28. Hvad sker der nu?

Det er meget vanskeligt at vide, hvordan virus vil udvikle sig. Den nye stamme af influenza H1N1 opfører sig lige så sundhedseksperter håber at gøre, er, uforudsigeligt.

I Europa er imidlertid, at Center for Disease Control og Forebyggelse har sagt, at EU kan forventes at påvirke mellem 40% og 50% af kontinentets befolkning, selv om de fleste tilfælde er milde.

Eksperter insistere på, at selv om deres evne til at spredes meget hurtigt, at virussen ikke er i princippet som dødbringende som andre sygdomme er nu udbredt i hele verden.

Retsmidlet

29. HVAD ER WHO gør?

Planlægning, koordinering og studere alle de oplysninger, den modtager fra de forskellige berørte lande, til at instruere og overvåge laboratoriet udvikling af vacciner, og rådgivning til både regeringer og offentligheden om foranstaltninger er nødvendig eller ønskelig.

30. Hvad er videnskabsfolk?

I forskellige laboratorier i verden analyseres virale prøver og arbejder på vacciner. I denne uge, for eksempel prøver af virussen kom til National Institute for Medical Research i London, hvor de analyserer deres struktur, i samarbejde med forskere ved Centers for Disease Control og Forebyggelse i USA, i Atlanta.

31. HVAD gør i Spanien?

Sundhedsministeriet har oplyst, at der er blevet aktiveret og forebyggende foranstaltninger, at det nationale sundhedssystem er klar til at håndtere denne situation. "Når den opdager en formodet tilfælde intensiverer overvågning, rapportering til sundhedsydelser i området og at gennemføre epidemiologiske undersøgelser og kontakt mellem familier.

32. HVOR MANGE BEHANDLINGER vil gøre vores land?

Sundhedsministerens, Trinidad Jimenez, fredag forvisset om, at inden for en måned, vil staten have 10 millioner antiviral behandling indkapslet mod svin influenza, der er tilgængelige for de autonome nok, hvis de har brug for dem.

33. Hvem vil gøre?

Ministeriet har indgået en aftale med Roche at identificere de specifikke antivirale for denne type af influenza. Selskabet vil nu begynde at identificere, i laboratorier af Hospital Militar de Burgos, 8 mio antiviral, at regeringen og de autonome samfund havde reddet hans bedste for pulver oplagring (i øjeblikket staten har 2 millioner doser allerede indkapslet).

34. Er det muligt at købe på et apotek?

Nej Sundhed har sendt en meddelelse til den farmaceutiske laboratorier gennem det spanske agentur Lægemiddelkvalitet, hvilket viser, at svin influenzabekæmpelse medicin kan gives kun på hospitaler.

Mysterier

35. Muto HVOR virus?

Det er næsten umuligt at vide. De første symptomer begyndte at opdage i den mexicanske stat Veracruz, i et område med mange svinebrug, hvor de sagde byen La Gloria. Mange mennesker blev syge af området til at arbejde i Mexico City, som kan inficere andre dér.

Men dette betyder ikke, at virus mutase i Veracruz. Han begiver sig så hurtigt, at det kunne have komme der fra hvor som helst. Nogle mexicanske myndigheder, som rapporteret af The New York Times, har antydet, at kunne komme endog fra Pakistan, Bangladesh og Kina, men dette er ikke kontrollerbare.

Under alle omstændigheder ikke er relevant. Og lidt kan gøres derhjemme til at afbøde de ekspansion.

36. Hvorfor er der opstår i Mexico?

Der er ingen klar teori om sagen. Der er tale om svagheder i sundhedssystemet i dette land, eller de stadig eksisterende modvilje i nogle områder for at se en læge, før symptomerne er alt for svær. Også en tendens til selvbestemmelse, som mange mexicanere. Men disse faktorer er også i mange andre dele af verden.

Andre teorier peger på forurening i Mexico City eller den højde, men der har været tilfælde i områder, der ikke er forurenet og lavere.

37. HVAD HVOR frygtede FORSKERE KOMMET TIL DEN NÆSTE epidemi?

Andre større epidemier forårsaget af influenzavirus (fugle), de 1918, 1968 og 1977 og senest i 2003 kom fra Asien, og især den sydøstlige del af kontinentet og Kina, så forskere, der antages, at der, hvis en anden epidemi, ville komme fra dér, hvor der er overbelægning af dyr og mennesker i mange bedrifter, og vil være af aviær oprindelse (for migration af fugle). Men dette er ikke sket.

38. Kunne undgås?

På trods af den feber synes at være opstået pludseligt, at virussen var allerede et stykke tid, før det opdages. Ifølge nogle eksperter, som direktøren for Global Viral Prognosticeringsmetoder Initiativ fra USA, biolog Nathan Wolfe, problemet kunne have været opdaget tidligere, hvis det havde betalt mere vægt på samspillet mellem mennesker og dyr, der gør det muligt at fremkomsten af disse virus.

Det ville have været nødvendigt for dette, og trækker på erfaringer fra andre epidemier, hyppig testning af personer i fare, til at indsamle genetiske prøver, foretage regelmæssige check-ups mv.

39. HVORDAN er smittet i Mexico?

At beskytte privatlivets fred for ofrene, den mexicanske regering har givet få detaljer om de berørte. Men de kommunale myndigheder i Mexico City på torsdag oplyste, at ifølge foreløbige undersøgelser, at størstedelen af de dræbte ved influenza muligvis lever i underprivilegerede områder.

Det har også været kendt, at mindst fem af de bekræftede dødsfald var mellem 20 og 40 år, dvs de var unge. Dette kan give anledning til bekymring, fordi, bortset fra mennesker, som allerede lider af andre sygdomme, influenza tendens til at dræbe flere ældre eller meget små børn, hvis forsvar er lavere.

40. HVORFOR ER for unge?

Det vides ikke endnu. På den ene side er mange studerende og turister at besøge Mexico er unge. Det er også muligt, at den voksne befolkning i dette land er immunt over for at have bedre kontakt med dyr. Men de er kun teorier.

41. ¿Det bliver en farligste virus?

Virus undergår kontinuerlig forandring, så det er ikke muligt at vide. De eksperter, men tror ikke meget sandsynligt. Dødelighed vil være mere frem, det spreder sig til andre dele af befolkningen mindst påvirket hidtil (børn, ældre), snarere end at opnå større virulens.

42. Vil »reproduktioner? Hvornår?

Det er også ukendt, men hidtil har de største influenza pandemier har altid lænket op to eller tre nye faser af ekspansion, er det ikke udelukket. Efter en sandsynlig reference i sommerperioden ville være mere gunstigt for efterår på den nordlige halvkugle

43. Har du skyld i den nuværende markedssituation dyrefoder?

Selv om de industrier, der benægter det, flere og flere eksperter og ngo'er (såsom korn) etablering af en forbindelse mellem indførelsen af animalsk epidemier ende med manden og de omstændigheder, under hvilke dyr til fødevareindustrien, både i massiv udnyttelse af macrogranjas (trange , kunstigt fodret) og på bedrifter uden tilstrækkelige sanitære kontrol, der findes i mange dele af verden

Markedet for Foder og behov fødevareindustrien i de udviklede lande, især i Vesten, har bredt sig i Nordamerika kaldes avlsteknikker industrien.

Forskere ved National Institute of Health i USA i 2006 bemærkede, at "fordi kraftsystemer tendens til at koncentrere sig et stort antal dyr på meget lidt plads, lette hurtig overførsel og blanding af virus", og tre år før, en rapport i tidsskrift Science advarede om, at svin influenza var inde i en hastig udvikling, fordi stigningen i størrelsen af den avlsorganisation industrien og den udbredte anvendelse af vacciner i disse virksomheder.

44. HAR du oprettede overeksponering alarm?

Indberetningen fra WHO og stigningen i antallet af sager, og den store reaktion på epidemien har modtaget i alle medier i hele verden, kombineret med en mangfoldighed af nyheder, navnlig internettet, har ført til den situation, skabt af det virus, der en vis grad af social relevant praktisk talt uden fortilfælde i sådanne tilfælde, og i så kort tid.

Under alle omstændigheder udtalelse er delt mellem dem, der tror, at på grund af lav dødelighed af den potentielle virus, en overdreven frygt, og dem, der mener imidlertid, at jo flere oplysninger, du har lettere kamp.

45. Hvad de siger DE konspirationsteorier?

Alting. En sag Rapporten rundsendes på internettet, for eksempel beskylder narkotika karteller i Mexico til at arbejde sammen med al-Qaeda til at sprede ny stamme af influenza.

ØKONOMISKE KONSEKVENSER

46. Hvordan er FLU økonomisk berørt A Mexico?

På nuværende tidspunkt er ødelæggende for turismen, som er afgørende i den mexicanske økonomi, Cancun er tom. Og mange virksomheder er blevet tvunget til midlertidigt at lukke sine døre på grund af influenza, fra store til små industrier for offentligheden (barer, restauranter, biografer, teatre ...), at ansætte tusindvis af mennesker.

Men værre er, måske, er den indsats, landet skal gøre for at forsøge at slette det dårlige image, at projekter verden epidemi på et tidspunkt, præcis, hvor kampen mod en anden parasit, narkotika-handel, begyndte at give nogle resultater.

47. SÅDAN ER DE TILTALTE den globale økonomi?

Luftfartsselskaberne, turisme og udvekslinger er allerede begyndt at mærke virkningerne af de svin influenzaepidemi, der startede i Mexico. "Det hysteri af svinepest har betrængte markeder, hvilket giver en ende på en streg, der begyndte at være positiv," sagde Chris Hossain Reuters fra ODL Securities.

Graden af dødelighed og varigheden af den influenza globalt vil være nøglen til fastlæggelsen af den økonomiske tilstand, men Verdensbanken har skønnet, at en influenzapandemi vil koste 2,3 milliarder euro i den globale økonomi.

48. Hvem har fordel?

Farmaceutiske industri og fabrikanter af masker og hygiejne-produkter er de mest disse dage kommer ud styrkes.

Andre epidemier

49. Hvad der er sket andre epidemier i det sidste århundrede?

Flu:

* Spanske syge (pandemi). Dræbte mellem 50 millioner og 100 millioner mennesker mellem 1918 og 1919 og påvirkede 40% af verdens befolkning. Det anses for den værste epidemi i historien (værre end pesten i middelalderen, for eksempel) og en særligt enestående tilfælde. Seneste analyse har peget på muligheden for, at det er en aviær virus (H1N1, kombineret med human influenza). Halvdelen af disse dødsfald, i modsætning til hvad der normalt sker i tilfælde af influenza, var mellem 20 og 40 år. De begrænsede ressourcer af medicinen af tiden og spredning af virus ved flytning af tropper forværret situationen. Trods sit navn (såkaldte fordi den spanske presse, uden censur at være neutral i den Store Krig, rapporterede flere af den) ikke har oprindelse i Spanien, men det menes, i USA.

* Asiatiske influenza (pandemi). Næsten to millioner døde, hovedsagelig i Asien, for en aviær influenza-virus (H2N2) har oprindelse i Kina i 1957. En fælles influenzavirus i vilde ænder og gensidig krydset med en stamme, der påvirker mennesker. Denne gang virus blev hurtigt identificeret og udviklet en vaccine, der har forhindret den epidemi nået niveauet for 1918.

* HONGKONG influenza (pandemi). Identificeret i Hongkong i 1968, skyldes en million dødsfald. Virusstammen (H3N2) blev i lighed med den asiatiske influenza. Hvem var i stand til at udvikle beredskabsplaner på plads, den allerede havde nye antibiotika og kunne udvikle en vaccine.

Fugleinfluenza * 2003 (epidemi). Udbrud af sygdommen igen opstået i år, primært i Asien, men også i Europa. Blev smittet over 400 personer, hvoraf 257 er døde indtil videre.

Andre dyr:

* Kogalskaben. Det første tilfælde af BSE i kvæg blev opdaget i 1985 i Det Forenede Kongerige. Tog springet til mennesker i halvfemserne og er nået til Spanien i 2000. Det har forårsaget 150 dødsfald (fem af dem i Spanien).

50. HVAD epidemier frygt for fremtiden?

Nogle rapporter taler om op til tolv forskere epidemier, der måtte opstå som følge hovedsagelig af øgede temperaturer forårsaget af klimaændringer. En undersøgelse foretaget af selskabet for Wildlife Conservation (WCS, på engelsk) er anført følgende: kolera, tuberkulose, Ebola, gul feber, fugleinfluenza, pest, RIFF Valley feber, sovesyge, en sygdom i de røde flod, babebiosis, Lyme sygdom og intestinale parasitter.

Ikke alle er kroniske eller dødelige, men alle har det til fælles, at de kommer fra dyr, i dette tilfælde, insekter og parasitter, der lever i varme områder, og vil drage fordel af handel uden grænser og transoceanic handel.
> cambiar

Proponer una traducción mejor
Gracias por proponer una traducción al Traductor de Google.
Tus sugerencias nos servirán para mejorar la calidad de las traducciones en futuras actualizaciones de nuestro sistema. Den nye influenza i en verden uden grænser: de sidste 50 vigtig global epidemi


* Den influenza A-H1N1, eller svin influenza, er fyldt med blot et par dage overskrifter over hele verden og har rørt off en global alarm.
* Epidemien er stadig fuld af ukendte, men bevæger sig hurtigt.
* Den virus, dens udbredelse, dens virkninger, hvad der bliver gjort, hvad der ikke er kendt, kan den rolle, som fødevareindustrien, andre store epidemier ...
* MAP: Hvor er lokaliseret influenza sager.

Svin influenza

Er du bor i nærheden af virkningen af svin influenza? Har du bekræftet i butikker, restauranter og lufthavne, hvordan ekstreme sikkerhedsforanstaltninger? Har du en kommentar eller et nyt billede, du ønsker at gøre? Hvis ja, kan du dele det med andre læsere.

På bare en uge har verden holder op med at tale om den økonomiske krise og, berettiget eller ej alarm, har hans øjne på et af sine ældste og mest genstridige fjender: den influenza.

Denne gang den nye virus kommer fra Mexico, har vist, at det kan være dødelig, og er fordelt på fuld hastighed. Antallet af sager stiger hver dag, og WHO er en overhængende fare for en pandemi, men eksperter insistere på, at nu, tingene ikke behøver at være særlig alvorlig. Ikke mere, i hvert fald, at andre sygdomme, som vi bor.

Oprindeligt kaldet svin influenza, influenza A-H1N1 nu, er stadig, i hvert fald alt for mange ubekendte.

Halvtreds fingerpeg om sygdommen, dens udbredelse, dens virkninger, hvad der bliver gjort for at bekæmpe det, den rolle, som de animalske fødevareindustri, alle du ikke kender endnu, og andre store epidemier i historien.



NYE FLU

1. Hvad hedder du?

Oprindeligt kendt som "svin influenza", og det er fortsat det mest udbredte navn. Verdenssundhedsorganisationen (WHO), dog har ændret navn til "influenza A-H1N1, fordi virus er i færd med at blive en human influenza-virus," og fordi "vi modtog rapporter om, at nogle steder svinene blev at blive slagtet, og det er ikke rigtigt. Dyr er ikke at skyde skylden for hvad der sker. "

Det er også byttet navne på amerikanske influenza eller influenza mexicansk, "at henvise til det område, hvor epidemien er opstået, men blev kasseret for at undgå at skabe stigmatisering."

Den Internationale Organisation for Animal Health (OIE) har anmodet om at blive kaldt influenza "influenza i Nordamerika," og Europa-Kommissionen har anbefalet, at kalde det "nye influenza."

2. Hvad er det?

Influenza A-H1N1 er en variant af influenza kendt som A Influenzavirus A enfermerdad respirationsudstyr viral i naturen, i sin oprindelse, påvirker svin, med en varighed på mellem 7 og 10 dage.

3. Hvordan er virus?

Den Influenzavirus A er en virus af familien Orthomyxoviridae. Bare én dyreart, influenza A, der forårsager influenza hos fugle og pattedyr.

Den virus, der forårsager den aktuelle epidemi synes at være en hybrid-virus med komponenter svin mennesker. Svin og menneskelige elementer gør det let transmissible, aviær komponent højpatogen.

4. HVOR MANGE virustyper 'influenza' der?

De mest almindelige subtype er H1NH1, men der findes andre: H1N2, H3N1, H3N2 ...

5. Hvorfor er det så svært genvej?

Fordi, ligesom alle influenzavira, konstant forandring, og også for sin hybrid karakter.

6. Hvordan er mord?

Selv om sygdommen er meget smitsom blandt svin, især i efteråret og vinteren dødelighed er normalt lav (mindre end 4%).

Som for mennesker, i den første uge af epidemien havde været en halv snes bekræftede dødsfald fra 400 sager. Fugleinfluenza, 2003, for eksempel påvirkes 421 mennesker, hvoraf halvdel er døde.

Dør hvert år i Spanien mellem 2000 og 3000 personer på grund af fælles influenza.

7. Hvorfor er det mindre dødbringende virus af fugleinfluenza?

En mulig forklaring er, at i modsætning til fugle, svin udveksling virus med mennesker på regelmæssig basis, så i princippet har en større kapacitet til at reagere. Det bidrager også til, at den aktuelle virus har et menneskeligt element.

8. Hvordan virker det påvirker mennesker?

Efter samtidig inficeret med forskellige former for influenza (svin, menneskelige og aviær) siden 1998 er kendt for at generere nye virus af svin (med nye genetiske materiale) i stand til at inficere mennesker.

Historisk set sporadiske infektioner var blevet afsløret i folk, der arbejder med svin (17 i Europa siden 1958) og indtil videre kun været et par tilfælde af overførsel mellem mennesker. Den mest berømte sag i New Jersey (USA) i 1988.

9. Hvordan er det indberettes?

Fra svin til mennesker ved direkte kontakt med levende dyr. Nogle mennesker, ligesom den fælles influenza: hoste, sneezes, og i nogle tilfælde, at røre næsen eller munden efter at have rørt noget inficeret med virus.

10. KAN DU en person Comiendo SVINEKØD?

Nej Virus kan ikke tåle de høje temperaturer, hvor mad er kogt. Ifølge WHO, når madlavning svinekød til en indre temperatur på omkring 71 ° C, fjerner ikke blot svin influenzavirussen, men andre bakterier og vira.

11. HENSTILLER HVAD SKAL UNDGÅS?

Ikke at nærme sig mennesker med respiratoriske infektioner, undgå hilsener, som indebærer fysisk kontakt, ikke at dele mad, kopper eller knive, til at opretholde en ordentlig hygiejne, ventileres lukkede rum og lade solen.

Selv om der på nuværende tidspunkt har WHO ikke anbefales at begrænse rejse til de ramte områder, mange lande (herunder Spanien) har rådgivet deres borgere om ikke at rejse til Mexico, undtagen i tilfælde af ulykker.

12. Hvornår skal jeg gå til lægen?

Symptomerne af influenza hos mennesker, der svarer til fælles influenza-høj feber, hoste, hovedpine, ømme muskler og led, irritation af øjne og næse decharge, foruden opkastning og diarré, selv om foreningen med lungebetændelse kan forårsage død, hvis ikke behandles tidligt og tilstrækkeligt.

Hvis du mener disse symptomer bør gå straks til læge, undgå pludselige temperaturændringer, husly og vask dine hænder ofte med sæbe og vand.

13. Hvordan er det diagnosticeret?

Inkubationstiden er anslået til 10 dage, og dens diagnose bør indsamle en prøve af åndedrætsorganerne blandt de første 4 til 5 dage efter infektion. Indtil vi opnået det DNA-sekvens af virus vides ikke, om en person med influenza, er, at nye og usædvanligt pres.

14. Hvordan kan det behandles?

At forebygge og behandle sygdommen er fire antivirale lægemidler: amantadine, rimantadine, oseltamivir og zanamivir, selv om kun to af dem (oseltamivir og zanamivir) synes at have haft succes med denne nye virusstamme.

WHO har oplagret 5 millioner doser af Tamiflu (oseltamivir), stoffet anvendes mod fugleinfluenza, og det er også følsomme over for svin influenza.

15. Findes der en vaccine?

Der findes vacciner, der gives til svin, men der er ingen vaccine til at beskytte mennesker mod denne sygdom. WHO har allerede sagt, at sæsonbestemt influenza vaccine er ikke effektivt.

Men det samme organisation har bestilt udviklingen af nye vacciner, der er i stand til at forhindre infektion med influenza AH1N1.

16. Hvor lang tid går fabrik?

I omkring to uger vil sende materialet til viral vaccine-producerende virksomheder, der hvert år producerer omkring 400 millioner doser af sæsonbestemt influenza. Seasonal vacciner, der fremstilles i dag har en proces omkring fire måneder. Men denne gang vil det blive endnu større i tilfælde af vaccinevirus AH1N1 fordi vi har at tilføje, hvad det tager at udvikle de WHO-reaktivt mellem fire og seks uger.

Epidemien

17. Hvornår og hvor du skal begynde?

I midten af marts blev første gang opdaget i Mexico DF en pludselig stigning i sager, der ligner sæsonbestemt influenza og lungebetændelse. Den 13. april en kvinde døde i den mexicanske stat Oaxaca af en lungebetændelse, og senere bekræftet, at han var smittet med influenza AH1N1. Den 17. april to sager blevet bekræftet i to børn i Californien.

Den 23 april WHO advarede om et udbrud af svinepest influenza i Mexico og mexicanske myndigheder siger, at de har en influenza-udbrud i det land, som påvirker primært den føderale distrikt. Suspension af klasser på alle skoler og universiteter i hovedstaden.

Den 24. april Mexico rapporteret 20 mulige dødsfald (en uge efter den bekræftede dødstal var 10) på grund af virus og tusind patienter indlagt med formodede tilfælde (300 bekræftet en uge senere). Lukning museer, biblioteker og teatre i Mexico City og omegn. Det udvider brugen af masker i befolkningen.

18. WHO'S EDGAR?

Edgar Enrique Hernandez er et barn på fem år, at medierne er blevet kaldt "patient nul" af epidemien. Han bor i den mexicanske by kaldet La Gloria, et sted, at de mexicanske myndigheder studerer som en mulig epicenter af epidemien, hvorefter 60% af landets indbyggere er blevet berørt af åndedrætsbesvær. Gloria Desuden er der en gård, hvor svin er rejst omkring en million svin om året. Edgar ill den 2. april, og du er helbredt.

19. Hvor mange sager er der?

Antallet af bekræftede tilfælde af mennesker smittet med virus vokser dag for dag, med nye infektioner i hele verden. Denne fredag den 1. maj og WHO rapporteret om i alt 311 i 11 lande, Mexico havde bekræftet 9 dødsfald og USA, en (en baby). Kun en dag senere, den lørdag, tilfælde udgjorde mere end 600 i 14 lande ...

20. Hvilket land er berørt, og HVORDAN?

Bortset fra Mexico, med 156 tilfælde og 9 døde, og USA (109 tilfælde en død), på fredag, maj 1 havde bekræftet tilfælde (ingen dødsfald) følgende lande: Canada (34), Spanien (13), England United ( 8), Tyskland (3), New Zealand (3), Frankrig (2), Israel (2), Schweiz (1), Holland (1) og Østrig (1).

Men fredag aften begyndte at nå de første tilfælde af Asien og det tal steget med 15 berørte lande og på lørdag formiddag. Desuden, som var den første person til person-smitte i Spanien, Canada, Tyskland og Det Forenede Kongerige (indtil da de mennesker, der blev smittet var rejst til Mexico).

21. SÅDAN Spanien har berørt?

Det er det store antal turister besøger Mexico, den fjerde er hårdest ramt landet, efter Mexico, USA og Canada (de tre nordamerikanske lande). Dette kan 1 Sundhed talte om 13 bekræftede tilfælde og 116 mistænkte. Udbruddene blev bekræftet i Catalonien (6), Castilla-La Mancha (2), Madrid (2), Murcia og Baskerlandet (1).

22. Hvilket niveau af ALERT USA?

Den 29 april WHO rejste alarm for H1N1 influenza til niveau 5 på en skala fra 6.

23. HVAD ER INDHOLDET AF-alarm?

På niveau 1, den eneste virus cirkulerer blandt dyr, uden at inficere mennesker i de 2 er gået til et menneske, men de er få og isolerede tilfælde, 3, findes i mindre udbrud blandt mennesker og smittede dyr ved 4 influenza-infektioner blandt mennesker begynder at være fælles i et givet område, er der 5 i smitte blandt mennesker i mindst to lande, der afspilles i 6 udbrud i to forskellige områder af verden, og der er fare for en pandemi.

24. HVAD ER formodes at være på niveau 5?

Ifølge WHO niveau 5 betyder, at de tiltag fra regeringer bør gå fra forberedelsen af en global reaktion for at forsøge at mindske den indvirkning på samfundet.

Mens de fleste lande ikke er berørt i denne fase, erklæringen om Fase 5 er et tegn på, at der er lidt tid til at organisere, kommunikere og gennemføre afbødningsforanstaltninger planlagt.

25. Hvad er forskellen mellem en pandemi og en epidemi?

Vi taler om en epidemi, når sager, der er konstateret med lignende symptomer, hvis antallet er langt højere end den normale frekvens, som har tendens til at påvirke et stort antal personer i en bestemt region. Beløbet skal overstige det sædvanlige antal sager forventes, og sager er normalt at henvise til et enkelt land eller region. Kolera eller denguefeber, er nogle eksempler på nuværende epidemier.

I en pandemisk sygdom, ud til at overvinde det forventede antal sager, der strækker sig over flere lande og kontinenter, og fortsætter over tid. Den byldepest eller kopper, for eksempel var pandemier. AIDS kan også ses som sådan.

26. ER DER RISIKO FOR Pandemisk?

Ifølge WHO, ja. Dets generaldirektør, Margaret Chan, sagde, at "alle mennesker er under truslen om en forestående pandemi."

27. Hvorfor har spredt sig så hurtigt?

Fordi den nuværende transportmidler og global ekspansion har været muligt. Millioner af mennesker rejser verden i transoceanic fly inden for timer. Mexico er også et af de vigtigste turistmål i verden.

28. Hvad sker der nu?

Det er meget vanskeligt at vide, hvordan virus vil udvikle sig. Den nye stamme af influenza H1N1 opfører sig lige så sundhedseksperter håber at gøre, er, uforudsigeligt.

I Europa er imidlertid, at Center for Disease Control og Forebyggelse har sagt, at EU kan forventes at påvirke mellem 40% og 50% af kontinentets befolkning, selv om de fleste tilfælde er milde.

Eksperter insistere på, at selv om deres evne til at spredes meget hurtigt, at virussen ikke er i princippet som dødbringende som andre sygdomme er nu udbredt i hele verden.

Retsmidlet

29. HVAD ER WHO gør?

Planlægning, koordinering og studere alle de oplysninger, den modtager fra de forskellige berørte lande, til at instruere og overvåge laboratoriet udvikling af vacciner, og rådgivning til både regeringer og offentligheden om foranstaltninger er nødvendig eller ønskelig.

30. Hvad er videnskabsfolk?

I forskellige laboratorier i verden analyseres virale prøver og arbejder på vacciner. I denne uge, for eksempel prøver af virussen kom til National Institute for Medical Research i London, hvor de analyserer deres struktur, i samarbejde med forskere ved Centers for Disease Control og Forebyggelse i USA, i Atlanta.

31. HVAD gør i Spanien?

Sundhedsministeriet har oplyst, at der er blevet aktiveret og forebyggende foranstaltninger, at det nationale sundhedssystem er klar til at håndtere denne situation. "Når den opdager en formodet tilfælde intensiverer overvågning, rapportering til sundhedsydelser i området og at gennemføre epidemiologiske undersøgelser og kontakt mellem familier.

32. HVOR MANGE BEHANDLINGER vil gøre vores land?

Sundhedsministerens, Trinidad Jimenez, fredag forvisset om, at inden for en måned, vil staten have 10 millioner antiviral behandling indkapslet mod svin influenza, der er tilgængelige for de autonome nok, hvis de har brug for dem.

33. Hvem vil gøre?

Ministeriet har indgået en aftale med Roche at identificere de specifikke antivirale for denne type af influenza. Selskabet vil nu begynde at identificere, i laboratorier af Hospital Militar de Burgos, 8 mio antiviral, at regeringen og de autonome samfund havde reddet hans bedste for pulver oplagring (i øjeblikket staten har 2 millioner doser allerede indkapslet).

34. Er det muligt at købe på et apotek?

Nej Sundhed har sendt en meddelelse til den farmaceutiske laboratorier gennem det spanske agentur Lægemiddelkvalitet, hvilket viser, at svin influenzabekæmpelse medicin kan gives kun på hospitaler.

Mysterier

35. Muto HVOR virus?

Det er næsten umuligt at vide. De første symptomer begyndte at opdage i den mexicanske stat Veracruz, i et område med mange svinebrug, hvor de sagde byen La Gloria. Mange mennesker blev syge af området til at arbejde i Mexico City, som kan inficere andre dér.

Men dette betyder ikke, at virus mutase i Veracruz. Han begiver sig så hurtigt, at det kunne have komme der fra hvor som helst. Nogle mexicanske myndigheder, som rapporteret af The New York Times, har antydet, at kunne komme endog fra Pakistan, Bangladesh og Kina, men dette er ikke kontrollerbare.

Under alle omstændigheder ikke er relevant. Og lidt kan gøres derhjemme til at afbøde de ekspansion.

36. Hvorfor er der opstår i Mexico?

Der er ingen klar teori om sagen. Der er tale om svagheder i sundhedssystemet i dette land, eller de stadig eksisterende modvilje i nogle områder for at se en læge, før symptomerne er alt for svær. Også en tendens til selvbestemmelse, som mange mexicanere. Men disse faktorer er også i mange andre dele af verden.

Andre teorier peger på forurening i Mexico City eller den højde, men der har været tilfælde i områder, der ikke er forurenet og lavere.

37. HVAD HVOR frygtede FORSKERE KOMMET TIL DEN NÆSTE epidemi?

Andre større epidemier forårsaget af influenzavirus (fugle), de 1918, 1968 og 1977 og senest i 2003 kom fra Asien, og især den sydøstlige del af kontinentet og Kina, så forskere, der antages, at der, hvis en anden epidemi, ville komme fra dér, hvor der er overbelægning af dyr og mennesker i mange bedrifter, og vil være af aviær oprindelse (for migration af fugle). Men dette er ikke sket.

38. Kunne undgås?

På trods af den feber synes at være opstået pludseligt, at virussen var allerede et stykke tid, før det opdages. Ifølge nogle eksperter, som direktøren for Global Viral Prognosticeringsmetoder Initiativ fra USA, biolog Nathan Wolfe, problemet kunne have været opdaget tidligere, hvis det havde betalt mere vægt på samspillet mellem mennesker og dyr, der gør det muligt at fremkomsten af disse virus.

Det ville have været nødvendigt for dette, og trækker på erfaringer fra andre epidemier, hyppig testning af personer i fare, til at indsamle genetiske prøver, foretage regelmæssige check-ups mv.

39. HVORDAN er smittet i Mexico?

At beskytte privatlivets fred for ofrene, den mexicanske regering har givet få detaljer om de berørte. Men de kommunale myndigheder i Mexico City på torsdag oplyste, at ifølge foreløbige undersøgelser, at størstedelen af de dræbte ved influenza muligvis lever i underprivilegerede områder.

Det har også været kendt, at mindst fem af de bekræftede dødsfald var mellem 20 og 40 år, dvs de var unge. Dette kan give anledning til bekymring, fordi, bortset fra mennesker, som allerede lider af andre sygdomme, influenza tendens til at dræbe flere ældre eller meget små børn, hvis forsvar er lavere.

40. HVORFOR ER for unge?

Det vides ikke endnu. På den ene side er mange studerende og turister at besøge Mexico er unge. Det er også muligt, at den voksne befolkning i dette land er immunt over for at have bedre kontakt med dyr. Men de er kun teorier.

41. ¿Det bliver en farligste virus?

Virus undergår kontinuerlig forandring, så det er ikke muligt at vide. De eksperter, men tror ikke meget sandsynligt. Dødelighed vil være mere frem, det spreder sig til andre dele af befolkningen mindst påvirket hidtil (børn, ældre), snarere end at opnå større virulens.

42. Vil »reproduktioner? Hvornår?

Det er også ukendt, men hidtil har de største influenza pandemier har altid lænket op to eller tre nye faser af ekspansion, er det ikke udelukket. Efter en sandsynlig reference i sommerperioden ville være mere gunstigt for efterår på den nordlige halvkugle

43. Har du skyld i den nuværende markedssituation dyrefoder?

Selv om de industrier, der benægter det, flere og flere eksperter og ngo'er (såsom korn) etablering af en forbindelse mellem indførelsen af animalsk epidemier ende med manden og de omstændigheder, under hvilke dyr til fødevareindustrien, både i massiv udnyttelse af macrogranjas (trange , kunstigt fodret) og på bedrifter uden tilstrækkelige sanitære kontrol, der findes i mange dele af verden

Markedet for Foder og behov fødevareindustrien i de udviklede lande, især i Vesten, har bredt sig i Nordamerika kaldes avlsteknikker industrien.

Forskere ved National Institute of Health i USA i 2006 bemærkede, at "fordi kraftsystemer tendens til at koncentrere sig et stort antal dyr på meget lidt plads, lette hurtig overførsel og blanding af virus", og tre år før, en rapport i tidsskrift Science advarede om, at svin influenza var inde i en hastig udvikling, fordi stigningen i størrelsen af den avlsorganisation industrien og den udbredte anvendelse af vacciner i disse virksomheder.

44. HAR du oprettede overeksponering alarm?

Indberetningen fra WHO og stigningen i antallet af sager, og den store reaktion på epidemien har modtaget i alle medier i hele verden, kombineret med en mangfoldighed af nyheder, navnlig internettet, har ført til den situation, skabt af det virus, der en vis grad af social relevant praktisk talt uden fortilfælde i sådanne tilfælde, og i så kort tid.

Under alle omstændigheder udtalelse er delt mellem dem, der tror, at på grund af lav dødelighed af den potentielle virus, en overdreven frygt, og dem, der mener imidlertid, at jo flere oplysninger, du har lettere kamp.

45. Hvad de siger DE konspirationsteorier?

Alting. En sag Rapporten rundsendes på internettet, for eksempel beskylder narkotika karteller i Mexico til at arbejde sammen med al-Qaeda til at sprede ny stamme af influenza.

ØKONOMISKE KONSEKVENSER

46. Hvordan er FLU økonomisk berørt A Mexico?

På nuværende tidspunkt er ødelæggende for turismen, som er afgørende i den mexicanske økonomi, Cancun er tom. Og mange virksomheder er blevet tvunget til midlertidigt at lukke sine døre på grund af influenza, fra store til små industrier for offentligheden (barer, restauranter, biografer, teatre ...), at ansætte tusindvis af mennesker.

Men værre er, måske, er den indsats, landet skal gøre for at forsøge at slette det dårlige image, at projekter verden epidemi på et tidspunkt, præcis, hvor kampen mod en anden parasit, narkotika-handel, begyndte at give nogle resultater.

47. SÅDAN ER DE TILTALTE den globale økonomi?

Luftfartsselskaberne, turisme og udvekslinger er allerede begyndt at mærke virkningerne af de svin influenzaepidemi, der startede i Mexico. "Det hysteri af svinepest har betrængte markeder, hvilket giver en ende på en streg, der begyndte at være positiv," sagde Chris Hossain Reuters fra ODL Securities.

Graden af dødelighed og varigheden af den influenza globalt vil være nøglen til fastlæggelsen af den økonomiske tilstand, men Verdensbanken har skønnet, at en influenzapandemi vil koste 2,3 milliarder euro i den globale økonomi.

48. Hvem har fordel?

Farmaceutiske industri og fabrikanter af masker og hygiejne-produkter er de mest disse dage kommer ud styrkes.

Andre epidemier

49. Hvad der er sket andre epidemier i det sidste århundrede?

Flu:

* Spanske syge (pandemi). Dræbte mellem 50 millioner og 100 millioner mennesker mellem 1918 og 1919 og påvirkede 40% af verdens befolkning. Det anses for den værste epidemi i historien (værre end pesten i middelalderen, for eksempel) og en særligt enestående tilfælde. Seneste analyse har peget på muligheden for, at det er en aviær virus (H1N1, kombineret med human influenza). Halvdelen af disse dødsfald, i modsætning til hvad der normalt sker i tilfælde af influenza, var mellem 20 og 40 år. De begrænsede ressourcer af medicinen af tiden og spredning af virus ved flytning af tropper forværret situationen. Trods sit navn (såkaldte fordi den spanske presse, uden censur at være neutral i den Store Krig, rapporterede flere af den) ikke har oprindelse i Spanien, men det menes, i USA.

* Asiatiske influenza (pandemi). Næsten to millioner døde, hovedsagelig i Asien, for en aviær influenza-virus (H2N2) har oprindelse i Kina i 1957. En fælles influenzavirus i vilde ænder og gensidig krydset med en stamme, der påvirker mennesker. Denne gang virus blev hurtigt identificeret og udviklet en vaccine, der har forhindret den epidemi nået niveauet for 1918.

* HONGKONG influenza (pandemi). Identificeret i Hongkong i 1968, skyldes en million dødsfald. Virusstammen (H3N2) blev i lighed med den asiatiske influenza. Hvem var i stand til at udvikle beredskabsplaner på plads, den allerede havde nye antibiotika og kunne udvikle en vaccine.

Fugleinfluenza * 2003 (epidemi). Udbrud af sygdommen igen opstået i år, primært i Asien, men også i Europa. Blev smittet over 400 personer, hvoraf 257 er døde indtil videre.

Andre dyr:

* Kogalskaben. Det første tilfælde af BSE i kvæg blev opdaget i 1985 i Det Forenede Kongerige. Tog springet til mennesker i halvfemserne og er nået til Spanien i 2000. Det har forårsaget 150 dødsfald (fem af dem i Spanien).

50. HVAD epidemier frygt for fremtiden?

Nogle rapporter taler om op til tolv forskere epidemier, der måtte opstå som følge hovedsagelig af øgede temperaturer forårsaget af klimaændringer. En undersøgelse foretaget af selskabet for Wildlife Conservation (WCS, på engelsk) er anført følgende: kolera, tuberkulose, Ebola, gul feber, fugleinfluenza, pest, RIFF Valley feber, sovesyge, en sygdom i de røde flod, babebiosis, Lyme sygdom og intestinale parasitter.

Ikke alle er kroniske eller dødelige, men alle har det til fælles, at de kommer fra dyr, i dette tilfælde, insekter og parasitter, der lever i varme områder, og vil drage fordel af handel uden grænser og transoceanic handel.

No hay comentarios: